https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/carrefour-cr-zadne-radioaktivni-hodinky-neprodava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Carrefour ČR žádné radioaktivní hodinky neprodává

7.12.2000 14:36 | PRAHA (EkoList)
Zatím žádný případ hodinek, jejichž pásek by obsahoval radioaktivní kobalt 60, neodhalili v ČR kontroloři Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB). SÚJB se začal hongkongskými hodinkami Trophy zabývat poté, co v úterý obdržel upozornění Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), že ve Francii kontaminované hodinky prodává ve svých supermarketech společnost Carrefour. Carrefour vlastní několik hypermarketů i v ČR.
 

"Ti občané v ČR, kteří by snad takové hodinky zakoupili, se mohou se žádostí o proměření obrátit na příslušná regionální centra SÚJB. Zatím jsme ve třech evidovaných případech žádostí o proměření hodinek žádné nadlimitní aktivity neregistrovali," řekl dnes EkoListu mluvčí SÚJB Pavel Pittermann.

Podle Jany Havlíčkové z tiskového oddělení české pobočky společnosti Carrefour byly už všechny hodinky Trophy ve Francii staženy z prodeje a společnost je od zákazníků vykupuje zpět. "V ČR jsme tuto značku hodinek nikdy v nabídce neměli. Abychom ale předešli možnému nebezpečí, nechali jsme si přeměřit všechny hodinky v našich supermarketech - na pultech i ve skladech," říká Havlíčková. Podle ní tak českým zákazníkům Carrefouru nebezpečí, že by si koupili radioaktivní hodinky, nehrozí.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist