https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/caslavsky-predstavil-serial-o-vltave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čáslavský představil seriál o Vltavě

5.1.2001 16:45 | PRAHA (EkoList)
Nový televizní seriál z dílny Karla Čáslavského (např. Hledání ztraceného času) se bude jmenovat "Vltava v obrazech". Seriál mapuje podrobně celý tok řeky od pramene až k soutoku v Mělníce.
 

V kině MAT byl ve středu slavnostně představen několika málo zájemcům z řad filmových fanoušků a novinářů. Tvůrci promítli půlhodinový sestřih ze všech dílů. Jedná se o jedinečnou sbírku historického materiálu. Toho se objevilo tolik, že z původních čtyř dílů je nyní připraveno šestadvacet. Dokumentují dění na řece za posledních sto let ze všech možných úhlů pohledu. Celý jeden díl bude věnován stavbě vodních děl na Vltavě a důsledkům, které jsou s tím spojeny. Nejstarší dochovaný záznam je plavba vodáků skrz Svatojánské proudy z roku 1913.

Autoři seriálu chtějí poděkovat veřejnosti za "neskutečné množství materiálu", jež do televize přišlo na uveřejněnou výzvu. To je také důvod, proč dílo nabylo takových rozměrů, a je pravděpodobné jeho další rozšíření. Režie seriálu, jehož první díl ČT uvede v neděli 7. ledna 2001 v 16:55 na ČT1, se ujal Pavel Vantuch.


reklama

 
Pavel Vladyka

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist