https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cast-zlate-stezky-ceskeho-raje-bude-kvuli-kaceni-o-vikendu-uzavrena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Část Zlaté stezky Českého ráje bude kvůli kácení o víkendu uzavřená

11.1.2022 17:00 | TURNOV (ČTK)
Část Zlaté stezky Českého ráje u zámku Hrubá Skála nedaleko Turnova bude o tomto víkendu pro turisty uzavřená. Důvodem je kácení stromů mezi hřbitovem a křižovatkou Na Stávku, informovala mluvčí státní firmy Lesy ČR Eva Jouklová.
 

"U silnice se bude kácet asi 15 přestárlých, proschlých nebo zcela suchých stromů ve špatném zdravotním stavu, které na frekventované Zlaté stezce Českého ráje na Hruboskalsku vytipovali lesníci se zástupci CHKO kvůli zachování bezpečnosti," řekla Jouklová. Uzavřená bude u Hrubé Skály pro turisty červeně a žlutě značená trasa. "Na zámek se dostanou po modré a zelené přes Adamovo lože a Myší díru," uvedla mluvčí státní firmy.

Poslední větší kácení v této oblasti provedli lesníci v roce 2017, kdy na hřebenové cestě mezi Valdštejnem a Hrubou Skálou a v okolí kempu Sedmihorky na lesní cestě Pelešanská nechali pokácet mezi 150 až 200 stromy. "Údržba tak navštěvované oblasti je nezbytná, takže kontrolujeme a případně zasahujeme průběžně," dodala Jouklová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist