https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-budou-mit-zastoupeni-ve-vsech-krajich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD budou mít zastoupení ve všech krajích

2.6.2001 10:23 | PRAHA (ČIA)
Od počátku července tohoto roku by ve všech krajských městech České republiky měly mít své zastoupení České dráhy. Počítá s tím alespoň materiál Věcný a časový postup realizace územní reformy ČD, který už schválil generální ředitel ČD Dalibor Zelený. "České dráhy jsou významným poskytovatelem veřejných služeb a proto musí reagovat na probíhající i chystané změny ve veřejné správě," řekl v této souvislosti už před časem Zelený.
 

Zřízením krajských zástupců by se mělo posílit postavení ČD v jednotlivých regionech. ČD totiž chtějí stále více vstupovat do dění v regionech už jen proto, že se jejich přirozenými partnery stávají nově zřízené krajské úřady. Právě ty totiž od počátku letošního roku rozhodují o způsobu a rozsahu zajištění dopravní obslužnosti svého regionu. "ČD musí být připraveny na to, že kraje budou stále více uplatňovat vlastní dopravní politiku," stojí v uvedeném dokumentu.

ČD tak budou mít v každém ze 14 krajů svého zástupce, který bude jednak prosazovat zájmy ČD při formulování dopravní politiky kraje, jednak bude prezentovat obchodní politiku ČD a dále se bude aktivně podílet na zpracování dopravní politiky krajů. Zástupci by měli mít poměrně vysokou míru autonomie potřebnou pro individuální přizpůsobení se podmínkám jednotlivého kraje, koordinovat jejich činnost bude nově vzniklý odbor regionálních vztahů na Generálním ředitelství ČD.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist