https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-chystaji-dalsi-den-zeleznice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD chystají další Den železnice

8.9.2001 13:38 | PRAHA (ČIA)
V sobotu 22. září se uskuteční již třetí ročník akce Den železnice, jejímž cílem je zejména popularizovat železniční dopravu mezi širokou veřejností. Letos chtějí České dráhy podpořit i Den bez aut, který proběhne o den dříve, tedy v pátek 21. září. ČIA to oznámila tisková mluvčí ČD Martina Benešová.
 

Již třetí ročník Dne železnice nabídne podle Benešové všem zájemcům o železnici mnoho zajímavých a nevšedních akcí pořádaných po celé republice. "Připravují se Dny otevřených dveří a řada exkurzí," upozornila Benešová. Zájemci si prý budou moci prohlédnout vybraná řídicí, manipulační, opravárenská a propagační pracoviště, vládní salonky, obléknout si historickou uniformu či navštívit řadu výstav moderních, zmodernizovaných, historických i modelových vozidel a mechanismů, jízdenek a podobně.

Návštěvníci budou mít také možnost svézt se historickými vozy, parními lokomotivami a účastnit se okružních a zvláštních jízd i po pracovištích stanic a dep. Připraveny jsou prohlídky nejrůznějších pracovišť, do kterých nemá veřejnost běžně umožněn přístup, ukázky práce se zařízeními, předváděcí akce činností pracovníků Českých drah a členů Hasičské záchranné služby ČD, vše doplněné o odborný výklad, a řada dalších zajímavých doprovodných a zábavných akcí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist