https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-hledaji-partnera-pro-rozvoj-smichovskeho-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD hledají partnera pro rozvoj Smíchovského nádraží

1.10.2004 15:35 | PRAHA (ČIA)
Výběrové řízení na vyhledání strategického partnera pro založení společného podniku, který se bude zabývat rozvojem lokality Praha-Smíchov, vypsal vlastník pozemků - České dráhy (ČD). Jak dnes pro ČIA uvedl Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD, návrhy by se měly týkat především pozemků v okolí nádraží o rozloze 157 tisíc metrů čtverečních.
 

Uchazeči mohou své nabídky odevzdávat do 1. listopadu na adrese Odboru majetkového podnikání Generálního ředitelství Českých drah. Na stejném místě si mohou vyzvednout i zadávací podmínky.

Podle Tesaře konkrétní využití lokality a případné změny v samotném nádraží či jeho rekonstrukce vzejdou z výběrového řízení, dá se však předpokládat vznik především obchodních prostor. "Naše představa je taková, že vybereme společnost, se kterou budeme spolupracovat jako s investory v případě Churchill square a Masarykova nádraží," dodal.

Založení společného podniku s ČD již v dubnu odsouhlasila Praha 5, na jejímž území se dotčené pozemky nacházejí. Původně chtěl pátý městský obvod pozemky dříve používané jako autobusové nádraží Na Knížecí a pozemky části areálu Smíchovského nádraží od ČD odkoupit. To se však po několikaměsíčním vyjednávání nepodařilo. Věcná cena pozemků činí podle páté městské části 635 milionů korun. Jejich budoucí využití je podle dřívějšího vyjádření mluvčího Prahy 5 Jiřího Baumruka dáno urbanistickou studií Smíchov - Jih.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist