https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-jsou-oficialnim-dopravcem-hokejoveho-ms
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD jsou oficiálním dopravcem hokejového MS

19.3.2004 14:27 | PRAHA (ČIA)
Oficiálním dopravcem nadcházejícího světového šampionátu v hokeji, který se uskuteční na přelomu dubna a května v Praze a Ostravě, se staly České dráhy (ČD). Na základě dnes podepsané smlouvy s Českým svazem ledního hokeje zajistí dráhy především přepravu hokejových týmů mezi oběma městy. "Je to především propagace Českých drah a zlepšení našeho mediálního obrazu," řekl na adresu podepsané smlouvy generální ředitel ČD Petr Kousal.
 

Podle jeho slov zvládnou vlaky s hokejisty trasu mezi Ostravou a Prahou za tři a půl hodiny, což je přibližně o půl hodiny méně než dnešní vlaky kategorie InterCity. "Je to dáno částečně i tím, že tyto vlaky nebudou nikde zastavovat," uvedl dále Kousal. Zvláštní vlaky budou končit na libeňském nádraží, které nyní dráhy přibližně za 60 milionů korun rekonstruují.

Předseda hokejového svazu Karel Gut informoval, že svaz původně uvažoval o leteckém mostu mezi Ostravou a Prahou, který by však vyšel na přibližně šestinásobek oproti expresnímu železničnímu spojení. "Při započtení cesty z a na letiště a nutnosti být na letišti určitou dobu před odletem, je cesta vlakem časově stejná," upozornil.

ČD také připravují posílení pravidelných vlaků v době konání hokejového šampionátu pro hokejové fanoušky. "Jsme připraveni operativně nasadit další vozy případně celé mimořádné vlaky," řekl Kousal. Odmítl však specifikovat finanční stránku věci, tedy jaký zisk očekávají dráhy z vypravení zvláštních vlaků a posílení vlaků pravidelných.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist