https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-na-zacatku-prazdnin-posiluji-vlaky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD na začátku prázdnin posilují vlaky

26.6.2003 20:03 | PRAHA (ČIA)
Očekávanému náporu cestujících před nadcházejícími prázdninami chtějí České dráhy čelit posílením osobní dopravy zejména v pátek 27. a v sobotu 28. června. Nejvíce posilových vlaků vyjede podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského na tratích směřujících na Moravu. "Cestujícím doporučujeme využít také pravidelné posilové rychlíky, které jezdí na začátku víkendů," řekl Šťáhlavský ČIA.
 

Podle jeho slov se nejvíce posilových vozů objeví na rychlících mezi Prahou a Přerovem, Ostravou a Břeclaví. Více vozů pojede v sobotu i na rychlíku Otava z Prahy do Sušice. Tradičně se posílí také rychlíky z Brna do Českých Budějovic, Jeseníku či Ostravy. Naopak žádné posilové vlaky nebudou mířit na Slovensko.

Mluvčí ČD také varuje před návaly a frontami u pokladen na nádražích. Těm se podle jeho slov dá vyhnout zakoupením jízdenky v předprodeji nebo využitím Kilometrické banky 2000.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist