https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-opravily-posledni-nesjizdnou-trat-z-lonskych-povodni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD opravily poslední nesjízdnou trať z loňských povodní

8.1.2003 15:10 | PRAHA (ČIA)
České dráhy dokončily likvidaci následků rozsáhlých povodní, které v létě loňského roku postihly většinu zejména jižních, západních, středních a severních Čech. Právě dnes odpoledne se totiž obnovil provoz na lokálce mezi Rokycany a Nezvěsticemi v Plzeňském kraji, což by zároveň poslední díky loňským povodním nesjízdný úsek trati ČD. ČIA to potvrdil vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Během a krátce po srpnových povodní musely ČD přerušit provoz na více než 280 kilometrech tratí. Zcela zničeno nebo poškozeno bylo 19 mostů, v postižených oblastech došlo k vážnému narušení železničních náspů i zabezpečovacího a komunikačního zařízení. Celkové škody na železnici dosáhly podle Šťáhlavského částky 2,5 miliardy korun.

Voda nejvíce poškodila tratě Plzeň - Domažlice, Plzeň - Klatovy - Železná Ruda, Praha - Beroun, Praha - Kralupy nad Vltavou, tratě v okolí Blatné a některé další především na jihu a západě republiky a v údolí Labe.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist