https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-posiluji-dopravu-pred-podzimnimi-prazdninami-a-dusickami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD posilují dopravu před podzimními prázdninami a Dušičkami

26.10.2001 08:21 | PRAHA (ČIA)
Dva mimořádné vlaky a celkem přes 300 posilových vozů s kapacitou více než 25 tisíc míst k sezení navíc vyjede o nadcházejících dvou víkendech a během příštího týdne v souvislosti s podzimními prázdninami a Památkou zesnulých. Vzhledem k očekávanému většímu náporu cestujících je vhodné, aby si cestující zakoupili jízdenku v předprodeji. ČIA to sdělil vedoucí tiskového oddělení Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský.
 

Vedle pravidelných posilových vlaků a vozů vyjede nejvíc mimořádných posilových vagónů na tratě Praha - Pardubice - Olomouc - Ostrava, Břeclav - Praha - České Budějovice, Praha - Havlíčkův Brod - Brno, Brno - Přerov - Ostrava a Brno - Olomouc - Šumperk. Další posilové vozy však vyjedou i na další tratě, spojující například Liberec s Pardubicemi, Prahu s Týništěm nad Orlicí, Chomutovem či Chebem, Brno se Znojmem, Českými Budějovicemi nebo Českou Třebovou. Posíleny budou i spoje na dalších tratích.

Nejvíce mimořádných posilových vozů vyjede v pátek 26. října a v sobotu 27. října, kdy začínají podzimní prázdniny, a ve dnech 30. a 31. října, kdy školákům volné dny končí. Další větší posílení dopravy proběhne v pátek 2. listopadu, v den, kdy si připomínáme Památku zesnulých.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist