https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-tvrdi-ze-o-nich-nova-uvedla-nepravdive-informace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD tvrdí, že o nich Nova uvedla nepravdivé informace

3.8.2001 18:57 | PRAHA (ČIA)
České dráhy (ČD) se dnes ohradily proti informacím, které zazněly ve čtvrteční reportáži televize Nova. Podle té se firma chce nevýhodně zbavit domů, které nepotřebuje. České dráhy to však popírají. ČIA to dnes sdělil mluvčí ČD Petr Šťáhlavský a označil informace TV Nova za "lživé".
 

Podle Šťáhlavského je také nepravdivé prohlášení, že několik velkých paláců v centru Prahy chtějí ČD prodat za nízké částky a navíc neveřejně, bez výběrového řízení. "Uvedený postup při prodeji majetku ani zmíněné ceny jako ceny prodejní ČD nikdy nenavrhly," uvedl dále Šťáhlavský a doplnil, že dráhy naopak chtějí provést prodej veřejně cestou výběrových řízení v souladu s platnou legislativou a údajně tento návrh již také předložily. Tento postup by měl zajistit, že majetek ČD nebude prodán za nevýhodnou částku.

TV Nova ve zpravodajské relaci Televizní noviny ve čtvrtek 2. srpna informovala, že České dráhy chtějí prodat dům na pražských Vinohradech, který je v jejich vlastnictví, za 50 milionů korun. Za dva miliony korun chtějí také podle TV Nova prodat palác v Ústí nad Labem. Televize rovněž naznačila, že vytipovaných objektů a pozemků je více, a že dráhy je chtějí prodat bez výběrového řízení. Prodej má být stimulován vysokým zadlužením Českých drah.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist