https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-vypisou-vyberova-rizeni-na-strategicke-partnery-pro-rozvoj-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD vypíšou výběrová řízení na strategické partnery pro rozvoj nádraží

11.11.2004 10:21 | PRAHA (ČIA)
Výběrová řízení na strategické partnery pro revitalizaci vybraných nádraží chtějí v příští a přespříštím roce vypsat České dráhy (ČD). Jak na dotaz ČIA uvedl ředitel Odboru majetkového podnikání ČD Pavel Krejčí, v září nechal podnik zpracovat studii proveditelnosti revitalizace nádražních objektů v celkem 56 lokalitách, na jejímž základě se rozhodně, které lokality pro další rozvoj vybere.
 

"Studie by měla být hotova do března. Předpokládáme však, že se bude jednat o další nádraží v hlavním městě a o několik nádraží v krajských městech a ve městech, která jsou významnými dopravními uzly," doplnil Krejčí.

ČD v současnosti již připravují revitalizaci, která zahrnuje jednak modernizaci stávající drážní budovy, ale i rozšíření jejího funkčního využití, například pražského hlavního nádraží, Masarykova nádraží, nákladového nádraží Žižkov, Smíchovského nádraží a dále nádraží v Brně a Plzni.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist