https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-ziskaly-95-miliardy-uveru-na-vozy-a-koridory
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD získaly 9,5 miliardy úvěrů na vozy a koridory

22.12.2001 12:10 | PRAHA (ČIA)
České dráhy (ČD) uzavřely tři dohody na poskytnutí úvěrů za celkem 9,5 miliardy Kč. Úvěry by měly sloužit na výstavbu vysokorychlostních koridorů a také na modernizaci vozového parku ČD. ČIA to dnes sdělila Marie Rousková z tiskového oddělení ČD.
 

Od Komerční banky dráhy získají 2,5 miliardy korun na státem garantovaný program financování modernizace vozidlového parku a zvýšení kultury cestování. Ten by měl být v příštím roce použit na nákup nových vlakových souprav a zvýšení úrovně cestování. Program v listopadu schválila vláda.

Komerční banka rovněž zvítězila ve výběrovém řízení na poskytnutí dvoumiliardové půjčky na modernizaci I. železničního koridoru Děčín-Praha-Břeclav. Evropská investiční banka podniku poskytne 160 milionů EURO (zhruba 5 mld. Kč) na financování modernizace II. koridoru Petrovice - Přerov - Břeclav. Modernizace železničních koridorů by měla skončit v případě I. koridoru v roce 2002 v případě druhé trasy o rok později. Náklady na modernizaci tratí činí pro každý koridor 36,5 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist