https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-zlevnuji-dopravu-vlaky-eurocity-mezi-brnem-a-bratislavou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD zlevňují dopravu vlaky EuroCity mezi Brnem a Bratislavou

20.9.2001 16:20 | PRAHA (ČIA)
S nabídkou levnějšího cestování vlakem EuroCity mezi Brnem a Bratislavou a v opačném směru přicházejí od 30. září České dráhy a Železnice Slovenské republiky. Na základě vzájemné dohody začne v uvedeném úseku platit relační sleva pro vlaky této kategorie. Cestující ve vlaku EC mezi Brnem a Bratislavou a opačně tak zaplatí příplatek dvě eura (podle stávajícího kurzu 74 Kč). V úsecích mezi Kúty a Brnem a mezi Bratislavou a Břeclaví bude stát příplatek jedno euro. ČIA to oznámil Pavel Tesař z tiskového oddělení Českých drah.
 

Podle jeho slov relační EC příplatek platí pro 1. i 2. vozovou třídu, nelze jej však využít pro návazný vlak vyšší kvality. "V tomto případě je nutno zakoupit si EC příplatek v plné výši. Cestujícím s nárokem na vnitrostátní slevy na tratích Českých drah je navíc poskytnuta sleva z mezinárodní jízdenky za úsek ČD," upozornil Tesař.

Zákazníci ČD tedy zaplatí za rychlé a pohodlné cestování vlakem EC mezi Brnem a Bratislavou 210 korun, což je o 68 korun méně než dosud. Pět párů vlaků kategorie EC jezdí mezi oběma městy přibližně o 15 až 20 minut kratší dobu než běžné rychlíky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist