https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-zprovoznily-cast-ii-zeleznicniho-koridoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD zprovoznily část II. železničního koridoru

27.11.2002 13:26 | PETROVICE U KARVINÉ/OSTRAVA (ČIA)
Více než dvacetikilometrový úsek II. železničního koridoru z Petrovic u Karviné do Ostravy dnes slavnostně zprovoznily České dráhy (ČD). Na trase mohou vlaky ode dneška jezdit až stošedesáti kilometrovou rychlostí. Výstavba úseku stála dvě miliardy korun a trvala 18 měsíců. "Modernizací prošlo veškeré zabezpečovací zařízení, byly upraveny nástupní hrany, zlepšilo se osvětlení stanic a zastávek, rekonstrukcí prošly i mostní objekty," řekl generální ředitel ČD Dalibor Zelený.
 

Stavba II. železničního koridoru, jehož část byla dnes zprovozněna, potrvá do roku 2005. Práce musejí probíhají na 293 kilometrů dlouhé trati, která přes Českou republiku spojuje polskou a rakouskou hranici. Stavbu úseku železničního koridoru mezi Petrovicemi u Karviné a Ostravou zhotovily společnosti Tchas a Skanska CZ, které mimo jiné postavily kolem trati protihlukové stěny a u stovek domků podél železnice instalovaly speciální okna s trojskly.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist