https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cd-zrusily-150-pracovnich-mist-na-reditelstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ČD zrušily 150 pracovních míst na ředitelství

4.9.2003 14:45 | PRAHA (ČIA)
O 150 pracovních míst méně má od začátku září generální ředitelství Českých drah. V rámci zahájení transformace uvnitř společnosti se také zrušily dosavadní Divize obchodně provozní a Divize dopravní cesty. Celou železnici tak bude spravovat přímo nejvyšší management ČD. Na dnešním setkání s novináři to oznámil generální ředitel firmy Petr Kousal.
 

Podle jeho slov se až do této doby zcela zbytečně překrývaly některé činnosti, které provádělo jak samotné generální ředitelství, tak jednotlivé divize. "Ty měly například vlastní ekonomické, právní nebo personální odbory," doplnil Kousal.

Jak dále uvedl, vlastní transformace ČD sice už začala od 1. ledna letošního roku, do současné doby se však pouze bývalá organizace rozdělila na dvě nástupnické a přemalovaly se cedule. "Uvnitř ČD se toho moc nezměnilo," konstatoval ředitel.

V cílovém stavu by ČD měly mít pouze dvoustupňové vedení (centrální úroveň - výkonná úroveň). Kdy se však podaří tohoto cílové stavu dosáhnout se zatím neví. Kousal jen dodal, že ČD jsou velmi konzervativní firmou a trvá velice dlouho než


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist