https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cechoamericane-jiz-vybrali-pres-300-tisic-usd-pro-obeti-povodni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čechoameričané již vybrali přes 300 tisíc USD pro oběti povodní

25.1.2003 13:55 | PRAHA (ČIA)
Více než 300 tisíc USD (necelých 10 milionů korun) doposud nashromáždila organizace American Friends of the Czech Republic (AFoCR) na pomoc obětem loňských srpnových záplav. Velká část této částky byla již rozdělena nebo přislíbena na konkrétní projekty. Sbírka americké organizace pokračuje i nadále. Cílová částka, kterou by chtěli Američané dosáhnout, je 450 tisíc USD. ČIA to potvrdil president AFoCR Phil Kasik.
 

Nejvyšší částku doposud získala nemocnice v Kralupech nad Vltavou. Na opravu budovy a nákup nových zdravotnických zařízení, potřeb a léků jí nadace věnovala 30 tisíc dolarů. Stejně vysokou částku dostane také jihočeská obec Veselí nad Lužnicí, která ji využije na stavbu 39 bytových jednotek pro oběti záplav. Dvě postižené školy z pražského Karlína si mezi sebou rozdělí 25 tisíc dolarů. Příspěvek na obnovu dostanou také školy v Děčíně, Písku a Českých Budějovicích.

Organizace American Friends of the Czech Republic vznikla v roce 1995 s cílem posilovat vztahy mezi USA a Českou republikou. Ve vedení organizace zasedají například astronaut Eugene Cernan, bývalý vrchní velitel sil NATO v Evropě Wesley Clark, ředitel Knihovny J. F. Kennedyho a bývalý velvyslanec John Shattuck, náměstek ministra zahraničních věcí Alexander Vondra, ministryně financí státu Illinois Judy Baar Topinka či asistentka čtyř amerických prezidentů a bývalá zástupkyně ředitele protokolu Bílého domu Eliška Hašková-Coolidge.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist