https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/celnici-pri-zasahu-ve-starozitnictvi-v-plzni-nasli-sloni-kly-a-veci-ze-slonoviny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Celníci při zásahu ve starožitnictví v Plzni našli sloní kly a věci ze slonoviny

9.9.2022 11:39 | PLZEŇ (ČTK)
Dva sloni kly a desítky artefaktů ze slonoviny našli ve středu celníci při zásahu ve starožitnictví v Plzni. ČTK o tom informovala Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel. Zajištěné věci byly v hodnotě šest milionů korun.
 

Středeční zásah byl závěrečnou razií v případu s krycím názvem "Olifant". Případem se plzeňští celníci začali zabývat v květnu pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. "Prověřováním zjistili, že osoba nelegálně nabízí k prodeji, obstarává a přechovává předměty ze slonoviny, a to bez příslušných dokladů," uvedla Kaňková.

Kromě klů a věcí ze slonoviny celníci při razii zajistili také 25 000 Kč a další důkazní materiál. Případem se celníci dál zabývají, dozor nad ním má Okresní státní zastupitelství Plzeň-město.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist