https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cena-za-svoz-odpadu-v-decine-pristi-rok-vzroste-na-750-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cena za svoz odpadu v Děčíně příští rok vzroste na 750 korun

23.12.2019 00:09 | DĚČÍN (ČTK)
Obyvatelé Děčína si v příštím roce připlatí za odpad. / Ilustrační foto
Obyvatelé Děčína si v příštím roce připlatí za odpad. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Obyvatelé Děčína si v příštím roce připlatí za odpad. Zastupitelé v pátek schválili zvýšení ročního poplatku z 500 korun na osobu na 750 korun na osobu. Pro hlasovalo 17 z 22 přítomných zastupitelů. Město očekává příjem do rozpočtu z poplatků zhruba 12 milionů korun.
 

Poplatek za svoz odpadu Děčín zvyšuje po patnácti letech. S jeho zvýšením počítá už schválený rozpočet na příští rok. Jedním z důvodů zvýšení je podle náměstka primátora Jiřího Anděla (ANO) to, že město chce, aby popeláři mohli jezdit po městě častěji. Obyvatelé si stěžují, že odpadky leží kolem popelnic, dodal.

Během let, v nichž se poplatek nezvyšoval, vzrostl podle radních objem vyváženého odpadu. Město by také chtělo pořídit nové nádoby na odpad.

Při vybírání poplatku radnice počítá i s tím, že někteří lidé budou za svoz městu dlužit. Jde o lidi, kteří mají exekuci nebo jsou nedostižitelní. Aktuálně lidé dluží za poplatek děčínské radnici přes 27 milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist