https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/centrum-prahy-a-letiste-ruzyn-mozna-spoji-metro
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Centrum Prahy a letiště Ruzyň možná spojí metro

10.7.2001 10:57 | PRAHA (ČIA)
S podpovrchovým průchodem, který by měl spojovat centrum Prahy s pražským letištěm Ruzyně, souhlasí Rada městské části Praha 7. Varianta tohoto spojení počítá s odkloněním kolejí před nájezdem v areálu Stromovka mimo stávající stopu tratě Českých drah (ČD) do stopy raženého tunelu. Pod Stromovkou by pak tedy vedl tunel, který bude sloužit jako zkratka na Ruzyň. "Vlastně to bude fungovat jako metro," řekla pro ČIA tisková mluvčí Prahy 7 Helena Šmídová.
 

Ražený tunel je druhá varianta, se kterou tedy sedmá pražská část souhlasí. Podle první varianty by pravá kolej železnice byla vedena povrchově ve stávající stopě ČD. Povrchově by zpočátku měla být vedena i levá kolej, která by se před nadjezdem v areálu Stromovky (u ulice Kamenická) odklonila k jižnímu okraji Stromovky k areálu Akademie výtvarných umění . Dále by kolej pokračovala raženým tunelem pod zástavbou bloků lemovaných ulicí Nad Královskou oborou.

Třetí varianta se od předchozích odlišuje povrchovým vedením dvoukolejové tratě. Podle této varianty by trať měla vést v přibližných místech tratě současné. Trať je vedena po povrchu až do oblasti areálu Sparty. "Jsou to zatím jen úvahy a chvíli rozhodně potrvá, než se nějaká varianta schválí a než se začne stavět," dokončila Šmídová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist