https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/centrum-prerova-pokryje-netradicni-prirodni-koberec
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Centrum Přerova pokryje netradiční přírodní koberec z dýní a šišek

1.11.2016 09:16 | PŘEROV (ČTK)
Centrum Přerova pokryje 9. listopadu netradiční přírodní koberec. Originální obraz složený z dýní, šišek, větví, kaštanů či šípků vznikne na betonové ploše Masarykova náměstí. Na jeho podobě se podepíše fantazie dětí i dospělých. Pořadatelé kvůli akci, která potrvá na náměstí šest hodin, žádají zájemce o zásobu přírodních surovin, které mohou donést do Výstavní síně Pasáže, informovala mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.
 

"Bereme jakýkoliv přírodní materiál, díky němuž se nám podaří vytvořit originální obraz. Pomyslným malířským plátnem se stane dlažba náměstí a my doufáme, že z jednotlivých obrazů postupně vznikne krásný a velký koberec. Po celou dobu tvoření budou přítomni organizátoři, aby pomohli s výběrem místa i se skládáním," uvedla spoluorganizátorka akce a zastupitelka Helena Netopilová.

Koberec plný barev i vůní bude vznikat ve středu 9. listopadu od 10:00 do 16:00, účast na vytváření velkoplošného obrazu už přislíbily děti z mateřských škol i studenti gymnázia. Pořadatelé ke vzniku netradičního koberce, který se v centru města dosud neobjevil, lákají i další obyvatele města. "Zájemci mohou donést přírodniny až na místo, ale mnohem raději budeme, když nám je s předstihem donesou i do Výstavní síně Pasáž v Kratochvílově ulice," uvedla další organizátorka akce Marta Jandová. Podle ní je smyslem akce nejen společné tvoření, ale i jedinečná šance setkat se ve veřejném prostoru a pobavit se.

Přírodní barevný velkoplošný obraz bude podle pořadatelů inspirován uměleckým stylem land art, což v překladu znamená zemní umění neboli umění země. Soustředí se na různé zásahy v přírodě nebo na práci s neobvyklým materiálem v přírodě. Umělci, land-artisté, záměrně pracují v přírodním prostředí. Chtěli vystavovat svá díla jinde než jen v prostorách galerií.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist