https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cenu-zdrava-kancelar-ziskala-firma-kentico-software
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cenu Zdravá kancelář získala firma Kentico Software

3.3.2017 14:15 | PRAHA (Ekolist.cz)
Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy (první zprava), předala Gabriele Jakabové, Chief Administrative Officer Kentico Software (druhá zleva), diplom za vítězství v kategorii Zdravá kancelář soutěže CBRE Zasedačka roku 2016.
Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy (první zprava), předala Gabriele Jakabové, Chief Administrative Officer Kentico Software (druhá zleva), diplom za vítězství v kategorii Zdravá kancelář soutěže CBRE Zasedačka roku 2016.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Česká rada pro šetrné budovy
V únoru se konalo vyhlášení třetího ročníku soutěže Zasedačka roku, kterou každoročně pořádá realitní poradenská společnost CBRE. Na něm Česká rada pro šetrné budovy vyhlásila vítěze kategorie Zdravá kancelář, jejímž odborným garantem a hodnotitelem je už druhým rokem. Nejvyšší ocenění si odnesla firma působící v oblasti digitálního marketingu Kentico Software, která u odborné poroty zabodovala především funkčním prostorovým řešením a akustickou kvalitou kanceláří.
 

„Vhodné a precizní akustické řešení je nezbytné pro klid při práci a schopnost soustředit se. Trvale vysoká hladina zvuku na pracovišti totiž znamená až 66% pokles výkonu," říká porotce Rady Petr Kašík. "Firemní zázemí Kentico Software nás navíc oslovilo i velice efektivním rozvržením prostoru, který bere ohled na různé typy pracovních činností. Jak se při naší hodnotící návštěvě ukázalo, díky kvalitně odvedené práci při projektování interiéru tento koncept velmi dobře funguje. Pracovníci tiché, společenské i relaxační zóny hojně využívají,“ dodává.

Zdravá kancelář je jednou z šesti kategorií soutěže a jejím cílem pod patronátem Rady je podporovat udržitelný rozvoj kanceláří s důrazem na kvalitu vnitřního prostředí. Se stupňujícími se požadavky na zdraví, spokojenost a produktivitu zaměstnanců totiž jeho význam roste a pro zaměstnavatele se tak stává konkurenční výhodou.

Rada se snaží poukazovat na příklady dobré praxe, aby se kvalitní vnitřní prostředí stalo standardem českých kanceláří. A jedním z ukázkových příkladů jsou prostory firmy Kentico Software, která se po vyhodnocení dotazníků zohledňujících subjektivní vnímání prostoru uživateli a technických kritérií definovaných odborníky Rady stala vítězem Zdravé kanceláře.

Porotci Zdravé kanceláře u soutěžících sledovali celou řadu kritérií: kvalitu vzduchu, kvalitu světelných a tepelných podmínek, ergonomii, akustiku, ale také pocit spokojenosti samotného uživatele, který se odvíjí od volby materiálů v interiéru, dostupnosti služeb pro zaměstnance či množství zeleně v okolí budovy.

Na základě vyhodnocení těchto faktorů ocenila odborná porota u zbylých finalistů především tepelný komfort pracovního prostředí, a to konkrétně u výrobce antivirových programů Avast a vývojářské firmy STRV, či vysokou úroveň ergonomie pracovních míst ve společnosti Logio.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist