https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceny-petry-vavrouskove-pro-kresby-na-pomoc-obetem-povodni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ceny Petry Vavrouškové pro kresby na pomoc obětem povodní

16.12.1998 18:00 | PRAHA (EkoList)
Celkem 38 dětských kreseb získalo cenu Petry Vavrouškové v soutěži "Cesta mráčkového dráčka". Soutěž vyhlásila Nadace Josefa a Petry Vavrouškových ve Starém Městě na Moravě po loňských ničivých povodní. Výtěžek soutěže bude věnován na pomoc dětem v postižených oblastech.
 

Táňa Fischerová hovoří

Herečka Táňa Fischerová hovoří při udílení cen Petry Vavrouškové. Foto: Jakub Kašpar/EkoList

Původně mělo být oceněno pouze devět výkresů," říká ředitelka nadace, paní Jana Vrtílková. Nadace Josefa a Petry Vavrouškových pak s touto soutěží začala spolupracovat na projektu "Pomozte dětem", který organizuje ve spolupráci s Českou televizí Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS).

V České republice dosud proběhly čtyři prodejní výstavy dětských kreseb z této soutěže. Poslední z nich byla zahájena ve středu 16. prosince v literární kavárně a knihkupectví G plus G v Čerchovské ulici v Praze na Vinohradech. Výstavu zahájili sociolog Fedor Gál, herečka Táňa Fischerová, Eva Vavroušková ze Společnosti pro trvale udržitelný život a Ivo Kačaba z NROS. Třicet sedm obrázků z 38 oceněných Cenou Petry Vavrouškové již bylo prodáno zájemcům. Přesto se chystá ještě několik výstav a to nejenom v České republice (např. v Havlíčkově Brodě), ale také v Bratislavě, či v Budapešti.

Nadace Josefa a Petry Vavrouškových byla založena po tragické smrti bývalého ministra životního prostředí ČSFR Josefa Vavrouška a jeho dcery Petry pod lavinou ve Vysokých Tatrách v březnu 1995.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist