https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceny-skotu-v-usa-padaji-obchodnici-se-boji-slintavky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ceny skotu v USA padají, obchodníci se bojí slintavky

15.3.2002 08:18 | PRAHA (ČIA)
Ceny živého skotu na americké komoditní burze Chicago Mercantile Exchange ve středu tento týden prudce poklesly. Důvodem cenového kolapsu se staly obavy, že některá stáda mohou být nakažena kulhavkou a slintavkou. ČIA o tom informovala burzovní a makléřská společnost Colosseum.
 

"U některých zvířat v prodejních stájích v Kansasu totiž byly objeveny ústní vředy, které by mohly tyto nemoci charakterizovat. Podezřelé kusy byly okamžitě vzaty do karantény a byly jim odebrány vzorky tkání a krve. Vzorky jsou nyní zkoumány vědci ve veterinárním středisku ministerstva zemědělství Spojených států na ostrově Plum ve státě New York," uvádí Colosseum.

Ceny skotu s dodáním v dubnu se zatím propadly na 74,50 centů za libru. Obchodníci nyní doufají, že veterinární testy budou negativní, v opačném případě by trh zřejmě podle odborníků zachvátila panika.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist