https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-doprava-ziska-od-eu-temer-dve-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká doprava získá od EU téměř dvě miliardy korun

27.10.2001 14:36 | PRAHA (EkoList)
České dopravní projekty včera uspěly při projednávání přidělování prostředků z evropského fondu ISPA. Podporu dostanou dva projekty dopravní infrastruktury v ČR. Oznámil to dnes šéf tiskového oddělení Ministerstva dopravy a spojů ČR (MDS) Michal Hala.
 

Schválen byl jeden projekt z oblasti železniční infrastruktury a jeden z oblasti silniční dopravy. Fond ISPA se bude podle Haly formou grantu podílet na financování modernizace trati Záboří - Přelouč na 1. železničním koridoru částkou 30,9 miliónů euro a na stavbě rychlostní silnice R48 v úseku Frýdek Místek - Dobrá částkou 20, 4 miliónů euro. ČR tak získá pro svoji dopravní infrastrukturu celkem 51,3 miliónů euro, což je zhruba 1,8 miliardy korun. Během listopadu projedná řídící výbor ISPA další český železniční projekt, modernizaci úseku Ústí nad Orlicí - Česká Třebová, který je také součástí 1. železničního koridoru.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist