https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-drubez-investuje-150-milionu-do-nove-farmy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká drůbež investuje 150 milionů do nové farmy

20.1.2003 11:09 | VELKÝ MALAHOV (ČIA)
150 milionů korun investuje do stavby velkokapacitní drůbežárny ve Velkém Malahově na Domažlicku česko-německá společnost Česká drůbež. S dokončením farmy se počítá koncem letošního roku. Zaměstnání zde najde 15 lidí. Uvedl to jednatel společnosti Česká drůbež Petr Červený.
 

Stavební část farmy si vyžádá 70 milionů korun, dalších 80 milionů budou podle Červeného činit náklady na nejmodernější technologie. Česká drůbež počítá s instalací moderních klecových systémů. Farma ve Velkém Malahově má produkovat 65 milionů vajec za rok.

Česká drůbež zprovoznila od roku 2000 ve Všerubech na Domažlicku dvě farmy s celkovou kapacitou 400 tisíc kuřic. Celková investice dosáhla 108 milionů korun. Společnost ovládá německý podnikatel Anton Pohlmann. Až do letošního roku exportovala Česká drůbež 100 procent své produkce, nyní jedná s prvními zájemci z České republiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist