https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-lipa-pripravuje-novy-povodnovy-plan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká Lípa připravuje nový povodňový plán

5.3.2002 16:37 | ČESKÁ LÍPA (ČIA)
Nový povodňový plán připravuje město Česká Lípa. Mluvčí českolipské radnice Eva Markgrafová dnes ČIA potvrdila, že bude hotový do konce března. "Bude v souladu s novým vodním zákonem. Na jeho vzniku se podílejí firmy i občané v záplavovém území Ploučnice," řekla Markgrafová.
 

Vedoucí odboru životního prostředí Růžena Konvalinová upřesnila, že v souvislosti s přípravou povodňového plánu doporučila radnice třinácti místním firmám v záplavovém území, aby rovněž zaktualizovaly své povodňové plány. Obyvatelům žijícím v blízkosti vodních toků nabídla, aby jí předali kontaktní telefonní čísla, na která jim může zástupce radnice oznámit blížící se nebezpečí. "Ze zkušeností víme, jak je včasná informace při povodni důležitá," řekla Konvalinová.

Tvůrcem českolipského povodňového plánu je Michal Wodwud, který je i autorem havarijního plánu města. Předsedou povodňové komise nebude místostarosta, ale bude jím starosta, jak to obcím ukládá nový zákon.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist