https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-nadrazi-bude-krizovat-putovni-vystava-zeleznicnich-vozu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká nádraží bude křižovat putovní výstava železničních vozů

1.6.2001 11:40 | PRAHA (ČIA)
Putovní výstava nejmodernějších osobních i nákladních vozů Českých drah bude po tři červnové týdny křižovat území celé republiky. Její první zastávkou je právě dnes pražské hlavní nádraží. Kromě prohlídky interiérů osobních vagónů pro dálkovou i regionální dopravu budou moci návštěvníci výstavy absolvovat krátkou předváděcí jízdu, zasurfovat si na internetu ve vlakové internetové kavárně, naplánovat si prázdninové cesty v mobilním poradenském centru a občerstvit se v klimatizovaném restauračním voze. ČIA to potvrdil vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Jak dále uvedl, výstava navštíví celkem 13 měst všech krajů. Její program se v každém z nich částečně liší podle místních podmínek. Například v Českých Budějovicích bude její součástí slavnostní zahájení elektrického provozu trati České Budějovice - Horní Dvořiště, které se uskuteční ve čtvrtek 7. června. Na následující dva dny je na nádraží v Českých Budějovicích připravena řada zajímavých akcí pro školy a širokou veřejnost - výstava vagónů a lokomotiv i vyhlídkové jízdy moderními klimatizovanými vozy po nově elektrizovaném úseku. V muzeu v Českých Budějovicích bude otevřena výstava, která rekapituluje historii trati, ilustruje vývoj železniční techniky a seznamuje s budoucností, kdy se úsek do Horního Dvořiště stane součástí IV. tranzitního železničního koridoru.

Ve dnech 13. až 16. června se výstava představí veřejnosti v areálu komerčního obvodu železniční stanice Ostrava - hlavní nádraží, kde bude součástí největšího setkání železničních odborníků a zájemců z řad veřejnosti z České republiky i ze zahraničí - Czech Raildays 2001. V rámci mezinárodního veletrhu kolejové dopravy, železniční techniky a návazných oborů bude v kolejišti, na přilehlých plochách a v halách prezentováno několik desítek železničních vozidel, mechanismů, zařízení a firem, jejichž činnost je na železnici a kolejovou dopravu zaměřena. Současně budou probíhat semináře věnované technologiím výstavby železničních tratí, údržbě železničních vozidel a regionálním dopravním systémům. Pro zájemce z řad široké veřejnosti budou připraveny předváděcí a vyhlídkové jízdy a další zajímavosti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist