https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-rafinerska-pomuze-s-realizaci-masivniho-zeleneho-pasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česká rafinérská pomůže s realizací masivního zeleného pásu

6.2.2002 08:36 | KRALUPY NAD VLTAVOU (ČIA)
Zeleným pásem oddělí kralupská radnice stávající průmyslovou zónu od obytné části města, a to nejpozději do tří let. V rámci nejrozsáhlejší úpravy přírodní plochy v historii města vysadí na ploše 10,5 hektaru celkem 9,5 tisíce převážně listnatých stromů a 52 tisíc keřů. Financování první etapy projektu převzala Česká rafinérská, která sídlí v průmyslovém areálu. ČIA o tom informoval mluvčí firmy Jaroslav Růžek.
 

Jde o sumu ve výši několika miliónů korun, které budou uvolňovány postupně v rozmezí příštích čtyř let. "Konkrétní částku však s ohledem na dohodu s kralupským Městským úřadem nebude zveřejňovat," řekl Růžek s tím, že jde o taktický krok, protože "není vždy vhodné s ohledem na vyjednávání cen s dodavateli prací zveřejňovat přesný rozpočet, který je pro to k dispozici". Součástí projektu ozelenění slepého ramene Vltavy je i vytvoření čtyřhektarové louky. Na plánovanou etapu naváže další část, která předpokládá mimo jiné dokončení sítě cest i nového kynologického areálu.

Podle neauditovaných výsledků vykázala Česká rafinérská za třetí čtvrtletí roku 2001 ztrátu 454 miliónů korun při obratu 11,6 miliardy korun. Zisk před zdaněním za stejné období roku 2000 činil 819 miliónů korun při obratu 13,4 miliardy korun. Zisk před zdaněním dosažený za devět měsíců roku 2001 činí 569 miliónů korun při dosaženém obratu 35,3 miliardy korun. Zisk před zdaněním za devět měsíců roku 2000 činil 2 471 miliónů korun při obratu 36,9 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist