https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-budejovice-maji-problemy-s-majiteli-pozemku-v-parku-stromovka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České Budějovice mají problémy s majiteli pozemku v parku Stromovka

19.10.2001 12:48 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
České Budějovice se dostaly do sporu s majiteli pozemku části městského parku Stromovka. "Majitelé pozemku, který jim byl před časem vrácen v restituci, si nepřejí, aby na něm město nadále upravovalo zeleň," uvedl primátor Miroslav Tetter.
 

Podle primátora teď parku v nynější podobě hrozí zánik. "Situaci se pokusíme vyřešit vykoupením," připustil Tetter. "Diskuzí s majiteli byl pověřen náměstek Zdeněk Čáp. Město je ochotné pozemky odkoupit za odhadní cenu zhruba tři miliony korun. Navíc magistrát nabídne úhradu daňových povinností prodávajícího," dodal.

Rozloha celého parku je 45 hektarů. Z toho 11,2 hektaru patří soukromým vlastníkům z Prahy. Jedná se o pás, který vede napříč Stromovkou a rozděluje ji na dvě části. "Podle mého názoru neměly být pozemky jako součást tzv. význačného krajinného prvku v restituci vůbec vydány," prohlásil budějovický primátor.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist