https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-budejovice-neuspely-u-fnm-se-zadosti-o-dotaci-na-rekultivaci-skladky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České Budějovice neuspěly u FNM se žádostí o dotaci na rekultivaci skládky

5.3.2002 14:27 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Se žádostí o dotaci na rekultivaci bývalé městské skládky Švábův Hrádek neuspělo u Fondu národního majetku město České Budějovice. "Důvodem je nízké bodové hodnocení. Z hlediska ekologické škodlivosti byla skládka ohodnocena 3,35 bodu. FNM poskytuje finance přednostně tam, kde je hodnocení vyšší než 7,5," uvedl náměstek primátora Zdeněk Čáp.
 

Žádost o dotaci zaslalo město ještě koncem loňského roku. FNM disponuje prostředky na odstranění starých zátěží, které přešly na nové vlastníky. "To je i náš případ. Skládku jsme nabyli v rámci privatizace Technických služeb," připomněl náměstek. "Firma Rekka pro nás zpracovala projekt, podle kterého je cena za odstranění staré ekologické zátěže 60 až 80 milionů korun. V rozpočtu na rok 2002 počítáme ale s částkou 10 milionů korun," dodal.

Skládka Švábův Hrádek se v hodnocení FNM objevila až na 17. místě. "Do konce dubna můžeme podat další žádost o dotaci na stejný účel ke Státnímu fondu životního prostředí. Pokud opět neuspějeme a peníze od státu nezískáme, použijeme 10 milionů z městské pokladny na první etapu rekultivačních prací. Prioritou bude utěsnění nejkritičtějších míst, jako jsou staré vrty po monitorovacích sondách a studny," uzavřel Čáp.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist