https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-budejovice-v-predstihu-s-vyrovnanim-cen-vodneho-a-stocneho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České Budějovice v předstihu s vyrovnáním cen vodného a stočného

4.12.2000 16:20 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Od ledna příštího roku začnou v řadě míst České republiky platit nové ceny vodného a stočného. Změna souvisí se zrušením přerozdělování ve prospěch domácností na úkor ostatních spotřebitelů. České Budějovice mají tento krok již za sebou. Jak potvrdil generální ředitel vodohospodářské společnosti 1. JVS Miloš Kratochvíl, v Českých Budějovicích jsou ceny srovnány již od letošního dubna. "Tento v kraji ojedinělý krok byl vyvolán snahou o zastavení propadu spotřeby zejména v podnikatelské sféře. Dílčí výsledky po půl roce napovídají, že se hrozivý pokles přesahující 16 procent ročně podařilo výrazně zbrzdit. Vše napovídá tomu, že rozhodnutí představitelů města bylo správné. Mělo by se všem vrátit v příštích letech v podobě stabilní ceny," konstatoval M. Kratochvíl. Vyrovnání cen podle Kratochvíla umožní snadněji srovnávat mezi jednotlivými lokalitami. Zákaz přerozdělování ale současně znamená, že by všichni odběratelé bez rozdílu měli platit stejnou cenu za metr krychlový. Pokud by nedošlo k jiným posunům, platili by od roku 2001 domácnosti více a ostatní spotřebitelé méně. "V naprosté většině našich lokalit navrhujeme obcím nezdražovat a pouze dokončit deregulaci, kterou určuje stát," uvedl Miloš Kratochvíl, generální ředitel 1.JVS. "Na srovnání cen jsme se s předstihem připravili, nepoužíváme žádné líbivé dotování cen. Navrhované změny jsou proto v přijatelných mezích," dodal ředitel.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist