https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-budejovice-zacnou-stavet-infrastrukturu-v-zone-okruzni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České Budějovice začnou stavět infrastrukturu v zóně Okružní

26.1.2003 10:40 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Výstavba infrastruktury v průmyslové zóně Okružní v areálu bývalého Trivalu v Českých Budějovicích začne ještě letos. "Už v loňském roce byl zpracován projekt infrastruktury a bylo požádáno o vydání územního rozhodnutí. V současné době jsme před dořešením majetkoprávních vztahů," potvrdila ČIA aktuální situaci náměstkyně primátora Ivana Popelová.
 

Vybudováním infrastruktury město splní svůj závazek vůči firmám, které do tohoto území vstupují. Jako první začala s realizací svého investičního záměru firma Kern-Liebers, která už tu rozbíhá výrobu. Stále pokračují jednání s německou firmou Wiegel. Ta by na jaře letošního roku chtěla zahájit stavbu haly na pokovování drobných součástí pro malé odběratele, jejichž síť už na jihu Čech funguje. Dalším subjektem je místní firma ESSA, dovážející komodity pro potravinářský průmysl. Zájem projevila také firma Future Tech, výhradní dovozce nákladních automobilů Iveco, která má záměr realizovat výstavbu prodejního místa a zároveň servisu pro uvedené vozy.

Podle Popelové město jedná i s dalšími investory. "Současně jednáme i s vlastníky pozemků v uvedené lokalitě, kterou chceme postupně rozšiřovat. Pokud by všechny záměry byly úspěšně naplněny, vzniklo by v zóně přes tisíc pracovních míst, většinou pro pracovníky s kvalifikací v oblasti lehkého průmyslu a strojírenství," dodala.

České Budějovice získaly na vybudování infrastruktury v průmyslové zóně Okružní dotaci 29,7 milionu korun ze státního programu Zainvestování regionálních průmyslových zón. Konečná představa magistrátu je taková, že v zóně bude k dispozici zhruba 15 hektarů zainvestovaných pozemků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist