https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-budejovice-zadaji-o-dotaci-na-koncepci-energetiky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České Budějovice žádají o dotaci na koncepci energetiky

3.1.2002 12:04 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Žádost o dotaci půl milionu korun ze státního programu na podporu úspor energie schválila ve středu 2. ledna českobudějovická městská rada. "Dotace bude určena na zpracování územní energetické koncepce, kterou musí kraje a statutární města zpracovat podle zákona o hospodaření energií do konce roku 2005," uvedla dnes tisková mluvčí Hana Bumbová.
 

Podle odborného odhadu by náklady na zpracování této studie pro město do 100 tisíc obyvatel neměl přesáhnout milion korun. "Městská rada se domnívá, že bude účelné postupovat společně s krajem a zahájit zpracování územní energetické koncepce už v roce 2002, pro který je možné získat poměrně vysokou dotaci ze státního programu. Proto navrhuje požádat o tuto dotaci v maximální poskytované výši 500 tisíc už letos," upřesnila Bumbová.

Odbor správy veřejných statků má předložit primátorovi města k podpisu žádost o dotaci na zpracování energetické koncepce do 15. ledna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist