https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-chteji-pronajmout-nektera-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy chtějí pronajmout některá nádraží

5.5.2001 12:37 | PRAHA (ČIA)
České dráhy vyhlásily veřejnou soutěž na pronájem nádražních budov železničních stanic Praha hlavní nádraží, Karlovy Vary horní nádraží a Mariánské Lázně jednomu nájemci. Ten by měl zajistit v Praze provedení oprav, rekonstrukce a přestavby Fantovy budovy a nové odbavovací haly i jejich komerční využití. V Karlových Varech a Mariánských Lázních pak realizuje opravy a rekonstrukce budov železničních stanic a souvisejících staveb a opět jejich komerční využití. ČIA to oznámila mluvčí drah Martina Rousková.
 

Podle jejích slov budou nejdůležitějšími kritérii při posuzování jednotlivých nabídek maximalita rozsahu navržené velikosti objektů požadovaných do nájmu, nejvhodnější navržená optimalizace prostor a nejvhodnější podnikatelský záměr z hlediska potřeb železniční osobní dopravy, účelnost rozsahu navržených oprav, rekonstrukcí a přestaveb v závislosti na navržené optimalizaci prostor.

Jak ČIA řekl vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský, ČD nemají finanční prostředky na údržbu tak rozsáhlých objektů, jako je například budova pražského hlavního nádraží, a proto je chtějí pronajmout. "V těchto budovách si chceme nechat jen ty prostory, které potřebujeme k zajištění naší činnosti," upozornil Šťáhlavský.

Opravy a rekonstrukce jmenovaných nádražních budov by měly být zahájeny v roce 2002 a dokončeny nejpozději do dvou let od vydání stavebního povolení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist