https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-meni-strukturu-karlovy-vary-prejdou-k-usti-nad-labem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy mění strukturu, Karlovy Vary přejdou k Ústí nad Labem

31.5.2001 16:39 | PLZEŇ (ČIA)
České dráhy (ČD) uzpůsobí ještě letos svoji strukturu vzhledem k územně-správnímu členění státu i s ohledem na vstup do Evropské unie. Konkrétně například z oblasti Obchodně provozního ředitelství (OPŘ) Plzeň se oddělí Karlovarský kraj, který bude patřit od poloviny roku pod Ústí nad Labem. Uvedl to dnes ředitel OPŘ Plzeň Josef Chaloupka.
 

"Pro restrukturalizaci správy jsou dva hlavní důvody. Jednak v oblasti železniční dopravy chceme být partnery nových krajů a pracovat s nimi v co nejužší součinnosti, jsou tady ale i hlediska možností čerpání dotací z fondů Evropské unie. Karlovarský kraj patří pod NUTS II Severozápad a Jihočeský a Plzeňský zase pod NUTS II Jihozápad. Tomu by měla odpovídat i správa drah," uvedl Chaloupka.

Výhradně podle krajů bude organizována divize Správa dopravní cesty ČD. Ta bude mít s výjimkou Prahy od 1. ledna 2002 celkem 13 ředitelství. V každém kraji budou rovněž vyčleněni takzvaní "zástupci ČD", kteří mají v režii drah zabezpečovat co nejužší komunikaci generálního ředitelství ČD s hejtmany. Významnou roli mají mít především jako informátoři a koordinátoři. Krajská spolupráce bude podle Chaloupky velmi důležitá, protože pokud bude postupovat decentralizace státní správy podle plánu, už v příštím roce by dráhy domlouvaly jízdní řády namísto s okresními nově s krajskými úřady.

Nově má při restrukturalizaci správy ČD vzniknout OPŘ Pardubice, takže celkově bude těchto ředitelství pět.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist