https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-odmitaji-natlak-ze-strany-strojvedoucich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy odmítají nátlak ze strany strojvedoucích

12.2.2004 19:16 | PRAHA (ČIA)
Vedení Českých drah (ČD) odmítá dnešní rozhodnutí Federace strojvůdců (FS) začít stávkovat, pokud nebudou do konce února splněny jejich požadavky. Sborník s přehledem mzdových tarifů pro jednotlivé profese, kvůli kterému chtějí strojvedoucí stávkovat, totiž podléhá projednání se všemi odborovými centrálami působícími na ČD, což je časově náročný proces. ČIA to dnes řekl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.
 

Podle jeho slov ČD již text sborníku zaslaly všem centrálám k připomínkování. "Vzhledem k tomu, že jsme ještě neobdrželi vyjádření od všech odborových organizací, sborník dosud nebyl vydán," informoval mluvčí. Proto také vedení ČD považuje přístup Federace strojvůdců za nezodpovědný a v žádném případě nesouhlasí s hrozbami stávkou.

FS dnes oznámila, že pokud vedení ČD do 29. února nesjednotí tarifní zařazení všech strojvedoucích, vstoupí strojvedoucí 1. března do dvoudenní stávky. Podle prezidenta FS Petra Čecháka by se zastavily vlaky v celé republice, neboť mezi strojvedoucími panuje výrazná solidarita. Strojvedoucích je na ČD řádově osm tisíc, problém se zařazením do jiné tarifní třídy se týká zhruba tisícovky z nich.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist