https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-opet-odmitaji-tvrzeni-medii-tentokrat-slova-a-zn
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy opět odmítají tvrzení médií, tentokrát Slova a ZN

6.8.2001 15:47 | PRAHA (ČIA)
České dráhy (ČD) se dnes znovu ohradily proti informacím, které o nich zveřejnila média. Jak dnes ČIA informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský, nepravdivých informací se tentokrát měly dopustit deníky Zemské noviny a České slovo. Ty v sobotu 4. srpna přinesly článek "Dráhy riskují kolaps".
 

Deníky ve zmíněném článku uvedly, že ČD se rozhodly pro rekonstrukci pražského železničního uzlu. Autor článku naznačil, že na tuto rekonstrukci dráhy nemají dostatek peněz a dovozoval, že v případě zpomalené rekonstrukce hrozí české železniční dopravě kolaps. "I přesto, že deníky České slovo a Zemské noviny uvádějí, že financování této stavby není zajištěno, skutečnost je přesně opačná. Financování stavby je zajištěno podle Parlamentem schváleného plánu Státního fondu dopravní infrastruktury ," řekl Šťáhlavský s tím, že celková investice dosáhne 271,5 milionu korun.

Mluvčí ČD také uvádí, že výstavba by se cestujících neměla dotknout a vyvrací, že by se od podzimu předpokládala změna jízdního řádu, která by prodloužila cestování do Prahy o čtvrt hodiny. Tak to konstatovaly oba deníky. Zároveň vylučuje, že by se rušila pražská nádraží ve Vršovicích a v Bubnech, jak také deníky informovaly. Stavba takzvaného Nového spojení bude podle Šťáhlavského zahájena v příštích letech a nemá představovat ochromení železniční dopravy v metropoli.

České dráhy již v pátek 3. srpna reagovaly na informace televize Nova, která se podle jejich názoru o den dříve dopustila lživé informace. Nova uvedla, že dráhy se chtějí nevýhodně zbavit domů, které nepotřebují. To ale České dráhy popírají.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist