https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-prepravily-o-10-vice-nakladu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy přepravily o 10 % více nákladu

10.1.2001 14:45 | PRAHA (ČIA)
Celkem 168,8 milionu cestujících přepravily za jedenáct měsíců loňského roku České dráhy (ČD). Ve srovnání se stejným obdobím roku 1999 tak došlo k nárůstu počtu cestujících o více než 9 %. ČIA to dnes sdělila tisková mluvčí ČD Martina Rousková.
 

V nákladní dopravě zaznamenaly ČD oproti předloňským hodnotám nárůst o více než 10 %. Od počátku loňského roku se do konce listopadu přepravilo na železnici 82,5 milionu tun zboží. Za stejné období roku 1999 to bylo o 7,5 milionu tun méně. Objem mezinárodní přepravy dosáhl téměř 48 milionu tun zboží. Mezinárodní přeprava tak v celkové nákladní přepravě představuje celkem 58 %.

Za jedenáct měsíců loňského roku dosáhly ČD přepravního výkonu 6,2 milionu osobokilometrů. Ve stejném období to bylo 6,7 milionu osobokilometrů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist