https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-pripravuji-projekt-tunelu-mezi-plzni-a-ejpovicemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy připravují projekt tunelu mezi Plzní a Ejpovicemi

28.11.2003 13:51 | PLZEŇ (ČIA)
Projekt čtyřkilometrového tunelu, který protne území čtvrtého plzeňského obvodu, připravují České dráhy (ČD). Stavba je součástí III. tranzitního koridoru v úseku Rokycany - Plzeň. Vlastní stavbu tunelu chtějí ČD realizovat v letech 2006 až 2010. ČD předpokládají, že tunel, který bude součástí nové trati v celkové délce 6,3 kilometru, zrychlí železniční dopravu mezi Plzní a Ejpovicemi o šest minut. Vlaky zde budou moci jezdit rychlostí až 200 kilometrů za hodinu. Pro ČIA to dnes bez podrobností o výši investice uvedl náměstek plzeňského primátora Petr Náhlík.
 

"Projektant stavby firma Sudop nyní zjišťuje připomínky dotčených subjektů ke stavbě. Součástí studie byla například stavba zastávky mezi městskými částmi Bukovec a Újezd, kterou občané při veřejném projednávání označili za neúčelnou," upřesnil Náhlík. Stávající trať v úseku Ejpovice - Plzeň bude změněná v části Ejpovice - Chrást na jednokolejnou a v části Chrást - Plzeň, Doubravka bude zcela zrušena.

Záměr stavby nového úseku železnice s tunelem je v pořadí pátou stavbou ve směru od Prahy v rámci III. koridoru. Modernizaci III. tranzitního koridoru Cheb - Plzeň - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava schválila vláda v roce 2002.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist