https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-ukoncily-modernizaci-dalsi-casti-ii-koridoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy ukončily modernizaci další části II. koridoru

14.11.2001 16:20 | PRAHA (ČIA)
Právě dnes končí stavební práce na modernizaci železniční trati mezi stanicemi Moravský Písek a Huštěnovice, která je součástí II. mezinárodního železničního koridoru vedoucího od hranic s Polskem po trase Petrovice u Karviné - Ostrava - Přerov - Břeclav. Cílem zásadní rekonstrukce trati, která stála téměř 2,4 miliardy korun, je zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti železničního provozu a dosažení kvalitativně vyšších parametrů při předpokládané nejvyšší traťové rychlosti 160 km/hod. ČIA to sdělila tisková mluvčí Českých drah Martina Benešová.
 

V rámci modernizace se provedla sanace železničního spodku, položily nové traťové i staniční koleje, vybudovaly nová ostrovní a úrovňová nástupiště včetně bezbariérových přístupů a podchodů. Zcela zrekonstruovaná je železniční stanice Moravský Písek, výrazné modernizace se dočkaly stanice Nedakonice, Staré Město u Uherského Hradiště a Huštěnovice. Bezpečnost provozu zajišťují zcela nová elektronická staniční a traťová zabezpečovací zařízení.

Modernizace koridoru mezi Moravským Pískem a Huštěnovicemi začala v dubnu 1999 a oprava traťového úseku v délce 18,466 kilometrů si vyžádala investiční náklady ve výši 2,394 miliardy korun. Na základě veřejné obchodní soutěže byla generálním projektantem stavby společnost Moravia Consult Olomouc, vyšším dodavatelem stavby pak byla společnost IPS Praha.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist