https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-ve-ztrate-temer-2-mld-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy ve ztrátě téměř 2 mld. Kč

1.8.2000 15:55 | PRAHA (ČIA)
Ztrátou ve výši jedné miliardy a 970 milionů korun skončilo pololetní hospodaření Českých drah (ČD). Přesto je tento výsledek o téměř 350 milionů lepší, než očekával plán. "Výsledky by mohly být ještě lepší, kdyby proběhla privatizace bytového fondu, která má do rozpočtu Českých drah přispět částkou 200 milionů," sdělil dnes ČIA mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.
 

Celkovými tržbami za první pololetí, jejichž výši ČD ještě nezveřejnily, byla uhrazena veškerá výkonová spotřeba (materiál, energie a služby), mzdy a náklady na sociální pojištění, další náklady a odpisy ve výši 740 milionů Kč. Tržby z přepravy osob dosáhly výše 2 miliard a tržby z přepravy nákladu činily 9,9 miliardy Kč.

Pohledávky ČD k 31. květnu převyšovaly závazky o téměř 400 milionů Kč. "S cílem zlepšit tuto situaci přikročí České dráhy k razantnějším opatřením při vymáhání dlužných plateb," prohlásil P. Šťáhlavský.

Za prvních šest měsíců letošního roku přepravily ČD 43,33 milionů tun zboží a zaznamenaly tak oproti prvnímu pololetí roku 1999 nárůst o 11 %. Také v osobní přepravě vzrostl ve srovnání s loňským pololetím počet přepravených cestujících o 2 procenta na 90,9 milionu osob. Za celý loňský rok hospodařily České dráhy se ztrátou 3,9 miliardy korun.


reklama

 
Miroslav Molčík

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist