https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-zacaly-pujcovat-kola
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy začaly půjčovat kola

2.4.2003 13:16 | PRAHA (ČIA)
Od začátku dubna nabízejí České dráhy (ČD) novou službu určenou pro vyznavače cykloturistiky. V železničních stanicích Jičín a Turnov si zájemci mohou zapůjčit jízdní kola a vyrazit na nich do Českého ráje a dalších turisticky atraktivních lokalit v okolí. ČIA to řekl Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Podle jeho slov se kola zapůjčují po sepsání nájemní smlouvy, předložení dvou osobní průkazů a složení zálohy 1500 korun za bicykl. Půjčovné za jedno jízdní kolo a den pak činí 150 korun. "Tato cena zahrnuje i jeho bezplatnou přepravu jako spoluzavazadla nebo úschovu během přepravy ve vlacích na vybraných tratích," upozornil Tesař.

Půjčovny budou otevřeny každý den od 1. dubna do 31. října vždy v době od 8.00 do 18.00 hodin. V případě zájmu o služby půjčoven jízdních kol ČD se jako další příhodná lokalita ve východních Čechách nabízí Babiččino údolí v Ratibořicích, kam vede vyhledávaná stezka z České Skalice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist