https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-zprovoznily-novou-infolinku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy zprovoznily novou infolinku

5.12.2002 10:08 | PRAHA (ČIA)
Projekt takzvané Bílé linky ČD připravily pro cestující České dráhy (ČD) ve spolupráci s Českým Telecomem. Tento projekt by měl výrazně zjednodušit získávání informací o železniční přepravě z kteréhokoliv místa v České republice i zahraničí. Bílá linka začne na čísle 840 112 113 fungovat od počátku platnosti nového jízdního řádu, tedy od 15. prosince s tím, že už nyní se na ní připojují jednotlivá ČDcentra. ČIA to dnes oznámil vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Podle jeho slov umožní nová služba v automatickém telefonním provozu realizovat prostřednictvím přístupového kódu služby 840 a následné šestimístné číselné kombinace 112 113 hovor z kterékoliv telefonní stanice, veřejného telefonního automatu nebo mobilního telefonu na vybranou telefonní stanici.

V současné době je v provozu celkem 26 ČDcenter, připravených poskytovat zákazníkům informace o vnitrostátní a mezinárodní přepravě a informace o dalších nadstandardních službách. Každé ČDcentrum má vlastní telefonní číslo a zákazník si toto číslo musí pro daný region pracně zjišťovat z telefonního seznamu. "Od 15. prosince 2002 bude číslo pro všechna tato informační centra stejné - na čísle 840 112 113 se zákazník dovolá do regionálně nejbližšího ČDcentra, kde získá požadovanou informaci o vnitrostátní a mezinárodní přepravě, případně o tarifech Českých drah," upozornil Šťáhlavský.

Pokud bude zákazník volat mimo pracovní dobu konkrétního ČDcentra nebo bude příslušné ČDcentrum odbavovat jiný hovor, bude automaticky po 40 sekundách přesměrován na pracoviště Telefonického centra služeb v osobní přepravě ČD v Praze na Masarykově nádraží, které poskytuje informace o mezinárodní a vnitrostátní dopravě a přepravě. Podobně na toto pracoviště budou směrovány hovory od mobilních operátorů a z ciziny. "Výhodou pro zákazníky bude také jednotný tarif, který je 1,40 koruny za minutu při silném provoze a 0,70 koruny za minutu v době slabého provozu," dodal Šťáhlavský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist