https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-drahy-zprovoznily-v-decine-nove-zakaznicke-centrum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České dráhy zprovoznily v Děčíně nové zákaznické centrum

1.3.2003 17:02 | DĚČÍN (ČIA)
Nové zákaznické centrum Českých drah (ČD) funguje od pátku 28. února pro veřejnost na hlavním nádraží v Děčíně. Náklady na výstavbu centra představovaly necelých pět milionů korun. ČIA o tom informoval náměstek obchodně-provozního ředitele ČD v Ústí nad Labem Petr Hinterholzinger.
 

Zákaznické centrum je součástí zrenovovaného děčínského nádraží. To je poslední rychlíkovou stanicí na českém území na hlavní železniční trati z Prahy do Berlína. V novém centru mají cestující k dispozici informační boxy, lze si zde zakoupit jízdní řády v knižní i digitální formě, či tiskoviny a mapy ČD a železniční suvenýry.

Děčínské zákaznické centrum je třetím v Ústeckém kraji. Další dvě centra vznikla již dříve v Mostě a Ústí nad Labem. Ústecké centrum bylo loni v srpnu silně poničené povodní a musí projít nezbytnou rekonstrukcí. Další zákaznické centrum ČD má v regionu vzniknout v rámci rekonstrukce nádraží v Teplicích.

Děčínské centrum se nachází v památkově chráněné budově hlavního nádraží v rámci v rámci rekonstrukce děčínského železničního uzlu. Rekonstrukční práce za zhruba 1,5 miliardy korun chce hlavní dodavatel Železniční stavitelství Brno dokončit v závěru letošního roku. V budově děčínského nádraží jsou i služebny celníků a cizinecké a pohraniční policie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist