https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-veterinarstvi-zvlada-harmonizaci-s-normami-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České veterinářství zvládá harmonizaci s normami EU

8.3.2001 12:25 | BRNO (ČIA)
Oblast veterinární medicíny z hlediska státního veterinárního dozoru je jednou z nejlépe připravených oblastí v České republice na harmonizaci s normami Evropské unie. Ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR Josef Holejšovský to ve středu 7. března v Brně potvrdil účastníkům 5. konference o zdravotní nezávadnosti výroby a zpracování potravin živočišného původu.
 

Zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a jejich bezpečnosti z hlediska ochrany spotřebitelů označil za nejdůležitější úkol státního veterinárního dozoru v působnosti výkonných orgánů všech stupňů. Podle Holejšovského to pro ně znamená dohlížet na důsledné dodržování hygienických a technologických požadavků podle přijatých zákonů a prováděcích vyhlášek k nim.

Holešovský dále poznamenal, že dosažení úplné harmonizace české veterinární legislativy s legislativou EU umožní uplatňovat pro zpracovatelské závody hygienické a technologické požadavky dané legislativou EU ještě v předvstupním období. S tím zároveň souvisí také současná analýza stavu připravenosti potravinářských závodů na vstup do EU. Cílem je zvýšit úroveň dosud nejníže hodnocených zpracovatelských závodů na úroveň, která jim umožní existenci a účast na trhu i po vstupu ČR do EU.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist