https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesko-bavorska-konference-resila-dotace-eu-a-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česko-bavorská konference řešila dotace EU a dopravu

9.11.2002 12:05 | PLZEŇ (ČIA)
Využitím podpory dotačních programů Evropské unie se od čtvrtka 7. listopadu do pátku 8. listopadu zabývala druhá regionální konference přeshraniční spolupráce Plzeňského kraje a vládních německých krajů Horního Falcka a Dolního Bavorska, která proběhla v Neustadtu an der Waldnaab. Dnes to pro ČIA uvedla tisková mluvčí plzeňského hejtmanství Jana Filípková.
 

Konference jednala především o programech Evropské unie Interreg využívaných v Německu a programem Phare CBC v České republice. Německá strana podle Filípkové věří ve vstup České republiky do unie v roce 2004, od čehož si slibuje zjednodušení v oblasti podpory projektů a mnoha právních otázkách.

Podle představitelů obou stran je nezbytným předpokladem pro další rozvoj meziregionální spolupráce zkvalitnění dopravní infrastruktury. V souvislosti s dopravou dále účastníci konference jednali o problémech s odbavováním na hraničních přechodech, dálničních známkách, společných jízdenkách pro železniční a silniční přepravu a také o nadregionální cyklistické síti.

Účastníci konference se ztotožnili s meziregionální rezolucí určenou spolkovému ministrovi dopravy, stavebnictví a bydlení. Regiony v ní apelují na spolkovou vládu na vytvoření plynulé výstavby silničních a železničních cest. Obdobná rezoluce určená ministerstvu dopravy se připravuje i na české straně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist