https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesko-bavorsky-dotacni-program-nabidne-2-44-miliard-korun-treba-na-turistiku-a-kulturu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Česko-bavorský dotační program nabídne 2,44 miliard korun třeba na turistiku a kulturu

9.10.2022 00:08 (ČTK)
Bavorský les
Bavorský les
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Evropský dotační program Interreg Bavorsko – Česko nabídne do roku 2027 zájemcům z Česka a Německa 99,1 milionu eur (v přepočtu přes 2,44 miliardy korun). Podpoří kulturu a cestovní ruch i ochranu přírody, oznámila mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Veronika Hešíková. Žádosti o podporu z peněz EU mohou uchazeči v prvním kole předkládat letos do 14. prosince.
 

Nejvíc peněz má být z programu využito na kulturu a cestovní ruch. "Považujeme totiž za nezbytné pomoci tomuto klíčovému sektoru po pandemii koronaviru. Česko-bavorské pohraničí je bohaté na kulturní památky a přírodní krásy, které je nutné podpořit rozvojem doprovodné turistické infrastruktury, destinačního managementu a nově také koordinací služeb mobility pro návštěvníky," uvedla mluvčí.

Další velkou oblastí podpory má být přizpůsobení se změně klimatu a ochrana životního prostředí. V nynějším programovém období 2021 až 2027 mohou zájemci předkládat projekty jak na adaptaci vůči změnám klimatu, tak třeba na zvládání přírodních katastrof, které změna způsobuje. Peníze z programu mají pomoci také ve vzdělávání a výzkumu nebo k posílení spolupráce institucí i obyvatel v pohraničí.

Žádosti o podporu budou registrovány elektronicky. Bližší informace k podpoře najdou zájemci na webu programu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist