https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceskobudejovicke-okresni-shromazdeni-posililo-rozpocty-obci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Českobudějovické okresní shromáždění posílilo rozpočty obcí

10.10.2000 18:20 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Českobudějovické okresní shromáždění se rozhodlo pro letošní rok posílit rozpočty obcí o třicet miliónů korun a dalších deset miliónů zůstane ještě v rezervě okresního úřadu.
 

"Navršit příjmy okresního úřadu bylo možné díky příznivě se vyvíjejícím příjmům z daní v letošním roce. České Budějovice získají ze schválené sumy patnáct miliónů," konstatoval náměstek českobudějovického primátora Zdeněk Čáp. Zdůraznil, že město je rozhodně nepoužije na běžné výdaje, ale na posílení rozpočtu některých důležitých staveb.

Shromáždění jednalo i o fondu rezerv a rozvoje, jehož prostředky jsou ale usnesením vlády z dubna letošního roku zablokované. "Okresní shromáždění paní přednostce doporučilo, aby ve spolupráci s referátem finančního rozvoje požádala ministra financí Pavla Mertlíka o uvolnění peněz na již v loňském roce projednané a schválené akce," upřesnil Čáp.

Z nich by měla být financována například protipovodňová opatření v Českých Budějovicích a Hluboké nad Vltavou. Část prostředků by posloužila rovněž k odstranění povodňových škod z léta letošního roku v Ledenicích a dalších obcích Českobudějovicka. Celkem by mělo jít o sumu asi 26 miliónů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist