https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cesky-internet-pomaha-projekt-internetove-charitativni-sbirky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Český internet pomáhá - projekt internetové charitativní sbírky

28.3.2011 10:04
Český internet pomáhá. Tak se jmenuje projekt charitativní internetové sbírky, kterou organizují Konto BARIÉRY a Člověk v tísni. Mediální podporu současně poskytují největší hráči českého internetu i řada menších společností. Od 21. března mohou uživatelé českého internetu přispět libovolnou částkou čtyřiadvacetiletému Kryštofovi na vozík nebo dvanáctiletému Lukáškovi na speciální rehabilitační přístroj Motomed, podpořit vzdělávání v Etiopii nebo zlepšit zdravotní péči pro znásilněné ženy v Kongu. Ekolist.cz je jedním z partnerů projektu. Podrobnosti k projektu přináší speciální webová stránka www.internetpomaha.cz.
 

„Projekt ‚Český internet pomáhá‘ je hned v několika ohledech jedinečný. Dává příležitost zapomenout na každodenní konkurenční boj a naopak vybízí ke spolupráci s cílem pomoci tam, kde je to skutečně potřeba. Příkladem velkým internetovým serverům, které projekt současně podporují, jdou hned sami organizátoři - Konto BARIÉRY a Člověk v tísni. Obdobné spojení dvou neziskových organizací, se zatím nikdy neuskutečnilo,“ vysvětluje Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Neméně důležitým cílem projektu je ukázat sílu internetu jako média. „Věříme v úspěch akce, který by měl být i důkazem síly internetu a internetové reklamy. Jde o jasně měřitelná data, která budou organizátoři průběžně zveřejňovat,“ uvádí Kateřina Hrubešová, výkonná ředitelka Sdružení pro internetovou reklamu, které projekt podpořilo.

Průběh sbírky:
Od pondělí 21. března bude spuštěna webová stránka www.internetpomaha.cz, na kterou současně odkazují svými kampaněmi všichni partneři projektu. Návštěvníci stránky se zde seznámí s příběhy lidí, kterým mohou v rámci kampaně pomoci jakoukoli finanční částkou a rovnou svůj dar odeslat.
Lukášovi a Kryštofovi, kteří symbolizují činnost Konta BARIÉRY, lze pomoci odesláním libovolné finanční částky na on-line platební bránu kartou nebo převodem na sbírkový účet Konta BARIÉRY 17 111 444/5500 se speciálním variabilním symbolem pro Kryštofa 111 111 a pro Lukáše 111 112. Podpořit oba chlapce je možné i roční dárcovskou SMS ve tvaru DMS ROK KONTOBARIERY na tel. číslo 87 777.
Pomoci dětem v Etiopii můžou dárci přispěním na konto společnosti Člověk v tísni 33 59 33 59 / 0300 s variabilním symbolem 986. Znásilněným ženám v Kongu lze prostřednictvím stejné organizace pomoci darem na 33 59 33 59 / 0300 variabilní symbol 958. Pomoci lze i dárcovskou SMS DMS ROK SKUTEK na tel. číslo 87 777.

Příběhy těch, kterým můžete pomoci naleznete na www.internetpomaha.cz


reklama

Ekolist.cz - partner projektu

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist